Central Building GMCC
Location: GuangZhou, China
Gross Floor Area: 124,500 sq.m

Received Luban Award 2011
(Determined by a jury of 21 professionals)

In 2011 this project received the most prestigious Luban Award for excellence in design and construction. The award is based on four criteria:1) functional and innovative design. 2) quality of construction and advanced construction methods. 3) recognition by the city as an outstanding building using green methods. 4) optimal building performance after one year of occupation, demonstrating proven quality of design and construction.

A multi-layered, lightweight sunscreen system limits the sun’s rays while also reflecting visible light into the interior. The exterior cladding incorporates a pressure equalized rain screen envelope and high quality curtain wall to obtain maximum energy efficiency. Green methods used include recycling of rainwater to provide natural, evaporative cooling and the recapturing of heat in the internationally-sized swimming pool, as well as a green roof and solar panels along the top of the cyber arch.

Read More